22.7.11

élménybeszámoló :)

Hejjjhoo, Bogárkáim!
Nos, itt az élménybeszámoló, de sajna a képeket nem bírom feltenni, mert nem jó a kártyaolvasó. :(

Júli 13.-tól 20.-áig voltam Möckmühlben. A városka Stuttgarttól kb 60 km-re fekszik. Aranyos kis hely, meghagyták az épületeket a régi idők mintájában, nem lett modernizálva. Nekem nagyon tetszett.

Az indulás sem ment zökkenőmentesen, mert a jegyemre rossz szám lett írva kedden, így szerda reggel újat kellett venni, de szerencsére visszatérítették a jegy árát, kezelési költség nélkül. Vonattal mentem a Keletiből, Linzben és Würzburgban szálltam át. Kb. 14 órát zötykölődtem a vonaton, de az is élvezhető volt. Este háromnegyed 8-ra értem oda a célállomáshoz, és onnan még fel kellett mennünk barátnőmékhez. Ilyen hegyvidékes környéken laknak, szinte végig lejtőn mentünk, hol meredekebb volt, hol nem annyira. A hosszú út után kicsit fárasztó volt, más napokon viszont mindig én értem fel elsőként a lakáshoz.

Másnap szétnéztünk a városban, fagyiztunk, vettem két könyvet, aztán még vettünk némi kaját vacsinak. A nap további részében nem mentünk semerre, de jó volt pihenni meg kikapcsolódni.

Pénteken elmentünk sétálni a környéken, találtunk struccokat is egy bekerített tájvédelmi  területen. Nagyon profik voltak. :) Estefelé lementünk dartsozni. A vicc az egészben az volt, hogy a szabályokat nem nagyon vágom - pedig elmondták, de nem jött le -, és a harmadik kört mégis én nyertem meg. :)

Szombaton pihenőnapot tartottunk, csak este mozdultam ki a házból, mert levittük barátnőm kutyáját sétálni.

Vasárnap elmentünk Öhringenbe. Itt ilyen kisebb állatkert szerűség van, tök ingyenes az egész, kecskéket is lehet simogatni. :D Csodaszép nagy park az egész, van egy kisebb tavacska is, abban meg sok kacsa. :)  Meg volt egy madár, ilyen papagájféle, amelyiknek ha mondtad, hogy "Hallo", akkor egy idő után ő is köszönt neked, meg olyan hangot is kiadott, mintha nevetne. :) Nagyon aranyos volt. Volt még egy csomó madárka, meg gatyás kakas, megy tyúkok is. :)) Szerintem jobban élveztem, mint egy ötéves. Estefelé még lementünk Möckmühlbe megetetni az ottani folyócskában élő halakat és a kacsákat.

Hétfőn lementünk barátnőm anyukája elé, mert a bankba is be kellett mennie, de németül még nem nagyon vágja a dolgokat. így mi mentünk neki segíteni.

Kedden pakoltunk össze, hogy nehogy otthagyjak valamit, aztán átmentünk Heilbronnba a KölleZoo-ba. Ez egy hatalmas állatkereskedés, tele halakkal, pókokkal, kígyókkal és hasonló szépségekkel.

Szerdán korán keltünk, kaját csináltunk, aztán lementünk az állomásra. Az út jól indult, viszont az ICE, amire Würzburban átszálltam, 54 percet kéesett, így a 15:54-es Bécsből továbbinduló Railjetet lekéstem. Másfél órát ücsörögtem az állomáson, és csak a 17:54-essel tudtam hazajönni. Pesten pedig épphogy elértünk az utolsó vonatot. Jót futottunk a Keletiból a buszmegállóba, Zuglónál szálltunk le, és a bsuzm,egállóból rohantunk fel az állomásra.

Lényeg a lényeg, nagyon jól éreztem magam, jókat hülyültünk. A következő nagyobb utam pedig azt hiszem nagynénémhez Angliába fog vezetni. Vagyis először majd az esküvőjére Lillafüredre. Majd arról is kaptok beszámolót, de arra szeptemberig várnotok kell majd. :))

Most jelenleg úgy áll a helyzet, hogy apum húgáék itt vannak, és jövő hét csütörtökön mennek haza. Húgom meg öcsém is megy velük, de nekem is mennem kell, mert anyum csak felkísér minket, öcsém meg anyumon kívül csak velem hajlandó aludni. Aztán pedig apum öccséékhez megyek. Míg itthon vagyok, hozom a részeket, utána pedig majd meglepődtök, ha jön a rész, mert pontosan én sem tudom még, hogy mit fogunk csinálni, így azt sem, hogy mikor tudok részt hozni. De a mait mindenképp kapjátok! :))) A képeket pedig hozom, ha a gépre is fel tudfom tenni őket! :)))
Csókoltatlak titeket! <3

2 megjegyzés:

  1. Nagyon szuper lehetett!
    Egyedül vonatoztál ki? :O Baba nagyon!

    VálaszTörlés
  2. háhá!
    ez király... ^^ jó is lehetett! remélem azért mutatsz majd pár képet... :PPPP
    és mellesleg: ismétlem magam - JÓ HOGY ÚJRA ITTHON VAGY! ^^

    VálaszTörlés